18
mart.

Pașaport de export pentru firmele românești

Pașaport de export este un termen des folosit în țară dar mai ales în străinătate, care semnifică certificarea de către experți consacrați a unui proces de pregătire și de experiență antreprenorială pentru firmele mici și mijlocii cu potențial de export. In premieră în România, se desfășoară un astfel de proces prin programul ”Servicii integrate de Export pentru IMM-uri – Programul de Cooperare Elvețiano – Român vizând reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse”.

O componentă importantă a acestui program este agricultura ecologică, întrucât România are un mare potențial dar este rămasă în urmă în plan european, în ceea ce privește cultivarea și procesarea produselor ecologice.

Suntem parte din acest program si am avut ocazia să dialogam pe acest subiect cu domnul Laurent Vonwiller, expert Bio Suisse și membru al Comisiei de Import al Organizației Elvețiene pentru Agricultură Ecologică Bio Suisse și cu Dl. Costin Lianu, Director General USH Pro Business, Doctor în economie, expert în internaționalizare, ecosisteme de inovare, specializare inteligentă și clustere.

BioCatina