Cătina albă (Hippophae Ramnoides) este un arbust fructifer ale cărui beneficii se cunosc încă din antichitate. Fructul de cătină conține toți acizii grași esențiali Omega 3-6-9 și cel foarte rar Omega-7, precum și o serie de antioxidanți și nutrienți. Cătina vindecă psoriazisul și aduce strălucire pielii, stimulează imunitatea, încetinește îmbătrânirea și scade nivelul colesterolului. Are însă multe alte calități care o fac sursa unor vitamine și minerale extrem de benefice pentru organism.
Fructul de cătină conține de două ori mai multă vitamina C decât măceșul și de 10 ori mai mult decât citricele. În fructele coapte conținutul depășește 400-800 mg la 100 g suc proaspăt. Alte vitamine prezente în fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regăsim celuloză, betacaroten (într-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier, sodiu, uleiuri complexe, etc.
Toată planta este medicinală, folosindu-se de la ea atât fructele cât și frunzele, rădăcinile, mugurii și chiar scoarța, în diferite moduri de preparare. Este un aliment complet, care poate sprijini organismul uman în toate modurile cu putință.